Professioneel DTP

Betrouw en Snel

info@drukkerijsk.be

Waarom zou u voor de DTP-service van drukkerij SK kiezen?

Desktop Publishing kan complexe materie zijn en de meeste van ons komen heel ver met Microsoft Word en wat Photoshop. Anders wordt het wanneer uw publicatie gedrukt gaat worden en daar de nodige kosten aan verbonden zijn. Dan is het goed om te weten dat u kunt vertrouwen op 35+ jaren prepress ervaring.

Vragen over DTP? Hieronder vindt u een overzicht van mijn diensten:

Als het project bestemd is voor de drukpers of digitale printer, of het nu gaat om een tijdschriftadvertentie, een visitekaartje of een boek, worden de documenten vooraf gecontroleerd op beeldresolutie en de juiste kleurruimte, afsnijformaat en afloop, meegeleverde lettertypes, enz. Projecten variëren van alleen preflighting, kleine correcties, tot volledige montage van de geleverde inhoud.
Naast het technische gedeelte kunt u ook bij mij terecht voor een complete opmaak van drukbestanden. Formulieren, adreskaartjes, posters, menukaarten, brochures, boeken, etc. etc.
foto met kleurzweem
foto met kleurzweem
Een foto is zelden perfect als hij uit de camera komt. Vaak zijn ze goed, maar soms moet er iets worden bijgesteld. Het kan te blauw zijn, waardoor het koel lijkt. De witten kunnen geel zijn, waardoor de foto er groezelig uitziet. Of mensen zien er groen uit, of als kreeften, of bleek en bijna levenloos. Vaak voorkomende fouten zijn een verkeerde kleurtemperatuur tijdens de opname, een onjuiste afstelling van uw monitor of een verkeerd kleurprofiel in uw afbeelding.
foto met plant
foto zonder plant
Dan is er het onderwerp van de beelden, niet van enig technisch belang, maar ook onderwerpen kunnen hun gebreken hebben. De perfecte opname van een huis wordt ontsierd door vuilnisbakken voor de deur of afval dat op de stoep ligt. Of het was die dag bewolkt, waardoor de lucht dof en grijs is. Of u heeft een oude foto, beschadigd en flets. Dit alles kan verholpen worden door Photoshop en jarenlange ervaring.
Opzicht originelen tot 305 x 431 mm. maximale resolutie 600 dpi. Indien mogelijk kunnen grotere illustraties in delen worden gescand en aan elkaar worden gehecht met photomerge van Photoshop. De resolutie kan 2 tot 6 keer verhoogd worden door speciale software te gebruiken, voor als uw echt op grote formaten moet afdrukken. Als het nog groter moet of superscherp, dan is het wellicht aan te raden om de scan om te zetten in een vectorbestand.
Zomaar een greep uit de vele mogelijkheden voor conversie van uw bestanden.
 • Pixelafbeeldingen omzetten naar vectorbestanden;
 • RGB omzetten naar CMYK;
 • CMYK omzetten naar RGB;
 • RGB/CMYK omzetten naar PMS;
 • Microsoft bestanden omzetten naar PDF;
 • Tekst- en beeldextractie uit diverse bestanden;
 • PDF bestanden vergroten of verkleinen;
 • PDF bestanden omzetten naar Indesign of Illustrator.
Excel-bestanden zijn de meest gebruikte bestanden als het gaat om variabele printdata. Maar vaak zitten er ook problemen in deze bestanden. Als deze bestanden opgeschoond moeten worden, dan bent u hier aan het juiste adres.
Hieronder een willekeurige opsomming van deze correcties.
 • Verwijderen van overbodige spaties;
 • Samenvoegen of splitsen van velden;
 • Kolommen omzetten naar rijen en vice-versa;
 • Toevoegen van data aan velden;
 • Omzetten naar andere bestandsformaten zoals .csv of .txt.
Naast de het in Europa gebruikelijke metrieke stelsel, is er in de jaren ook ervaring opgebouwd met andere maatsystemen zoals pica's, inches en de ouderwetse augustijnen. Dus mocht u bijvoorbeeld een Engels/Amerikaans document hebben dat moet aangepast worden naar een A-formaat, dan is dat heel goed mogelijk. Hier een een website die uw maten omrekent naar andere eenheden.
 • Uiteraard heb ik ook drukpersen en printers staan, dus afdrukken is geen probleem. Maar soms hebben collega's betere en/of snellere machines. Dus voelt u zich u vrij om zelf uw drukker/printer te kiezen;
 • Privacy is belangrijk. Vertrouwelijke bestanden worden gewist of offline bewaard. Alle overige bestanden worden 5 jaar bewaard, altijd handig als er een wijziging moet worden uitgevoerd.

U heeft niet de informatie gevonden die u zocht?

Indien u nog vragen heeft over desktop publishing, bel mij dan op +316-20874415 of vult u s.v.p. dit formulier in, dan contacteer ik u snel.

Waar vindt u ons?

Zekkenstraat 36
3151 XP  Hoek van Holland
Nederland

Mail ons: info@drukkerijsk.be
Bel ons: +316-20874415

Kamer van Koophandel Rotterdam 72865407
BTW-nr. NL859265936B01

Openingstijden:
U kunt bij ons terecht van maandag t.m. vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur.